Kuinka käyttää uutta kuukautislevyä oikein?

Ymmärrä Miksi Valita Menstruaatiolevy

Kun on kyse kuukautissuojista, kuukautiskuppi eli menstruaatiolevy on varteenotettava vaihtoehto monista syistä. Ensiksi, se on ekologinen vaihtoehto. Kuukautislevy on uudelleenkäytettävä, joten siitä aiheutuu vähemmän roskaa kuin muista kuukautissuojista. Lisäksi se on taloudellinen valinta, koska yksi levy kestää useita vuosia eikä sitä tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin tamponeja tai siteitä.

Toiseksi, kuukautislevy voi parantaa elämänlaatuasi kuukautisten aikana. Se ei tunnu yhtä epämukavalta käytössä kuin tamponi eikä sitä tarvitse vaihtaa yhtä usein. Levyä voi pitää sisällään jopa 12 tuntia, joten se mahdollistaa yöunien tai pitkän työ- tai koulupäivän läpiviemisen ilman vaihtoa. Kuukautislevy on siis sekä ekologinen että käytännöllinen valinta.

Menstruaatiolevyn Ainesosat ja Materiaalit

Laadukas menstruaatiolevy valmistetaan 100% lääketieteellisestä silikonista. Silikoni on hypoallergeenista ja turvallista materiaalia, joka ei aiheuta haitallisen aineiden vuotoa elimistöön. On tärkeää huomata, että ei kaikki menstruaatiolevyt ole valmistettu tästä materiaalista, joten on suositeltavaa aina tarkistaa tuotteen tiedot ennen ostoa. Pitkäikäisyyden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi silikoni on tullut erittäin suosituksi materiaaliksi tässä tuotteessa.

Monet naiset suosivat silikonista valmistettuja menstruaatiolevejä, koska ne ovat kestäviä ja tarjoavat erinomaisen vuotosuojan. Vaikka menstruaatiolevyn ostaminen voi tuntua suurelta alkuinvestoinnilta, ne kestävät jopa 10 vuotta, mikä tekee niistä loppujen lopuksi taloudellisesti järkeviä. Koska silikoni on kestävä materiaali, sitä ei tarvitse vaihtaa usein, mikä vähentää jätteen määrää ja säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Muista vain olla käyttämättä voimakkaita puhdistusaineita tai kiehuvaa vettä levyn puhdistamiseen, koska ne voivat vaurioittaa silikonin pintaa.

Menstruaatiolevyn Eri Koot ja Miten Valita Oikea

Menstruaatiolevyjä on saatavana monia eri kokoja, jotka muodostuvat jokaisen käyttäjän yksilöllisten tarpeiden mukaan. Nyt saattaa herätä kysymys: kuinka valita sopiva koko itselle? Hyvin yleinen sääntö on, että pienemmät koot sopivat nuorille tai naisille, jotka eivät ole synnyttäneet. Isommat koot taas ovat suositeltavia synnyttäneille naisille tai niille, joilla on runsaampi vuoto.

Valinnan helpottamiseksi jotkut valmistajat tarjoavat koko-oppaita. Nämä oppaat perustuvat yleensä käyttäjän ikään, synnytyshistoriaan ja vuodon määrään. Kuitenkin, kannattaa muistaa, että jokainen on yksilö ja mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Siksi saattaa olla tarpeen kokeilla eri kokoja löytääksesi sen, joka sopii parhaiten sinulle.

Menstruaatiolevyn Asentaminen: Askeleet

Ensimmäinen askel on puhdistaa kädet huolellisesti, sillä me emme halua aiheuttaa bakteeritartuntaa tuotteen asentamisen yhteydessä. Sitten purista levyn yläosaa kokoon, jotta se muuttuu pieneksi, helpommin asennettavaksi tuotteeksi. Kierrä levy hieman letkunmäiseksi kierretyksi ja aseta se tuolloin vaginaan, yleensä noin sormenpäiden syvyyteen. Levyn tulee avautua ja sulkeutua tiiviisti kohdunkaulan ympärille. On tärkeää, että levy on mukava ja sitä ei tunnu lainkaan, mikä tarkoittaa, että asennus on onnistunut.

Joissakin tapauksissa on ehkä tarpeen levittää hieman vesiliukoista liukastinta levylle tai emättimen aukon ympärille helpottaakseen asennusta. On myös suositeltavaa tehdä muutama kyykky tai muita liikkeitä varmistaaksesi, että levyn asento on mukava. Voit tuntea levyn reunoja varmistaaksesi, ettäse on avautunut kunnolla. Mikäli se ei ole, voit joko kiertää tai painaa levyä varmistaaksesi, että se avautuu. Muista, että sen pitäisi istua matalammalla kuin tamponin, jotta se voi kerätä, eikä vain imeä kuukautisvuotoa.

Vinkkejä Kuukautislevyn Mukavampaan Asettamiseen

On tärkeää löytää mukavin ja helpoin tapa asentaa kuukautislevy. Jos et ole vielä löytänyt parasta tapaa, aina kannattaa kokeilla erilaisia taitoksia ja asentoja sellaisen löytämiseksi. Voit esimerkiksi kokeilla seisomista, kyykistymistä tai jopa yhden jalan nostamista kyykkyyn sellaisen löytämiseksi, joka sopii parhaiten sinulle. Lisäksi, voit myös kokeilla levyn sisään asettamista hieman eri kohdista, sillä joillakin naisilla on kohdunkaula hieman eri kohdassa.

Lisäksi lämpö voi auttaa levyn mukavammassa asettamisessa. Esimerkiksi, lämpimän suihkun ottaminen tai lämpimän vesipullon pitäminen alavatsalla voi auttaa rentouttamaan lihaksia ja mahdollistaa levyn mukavamman asettamisen. On myös hyödyllistä käyttää vettä tai vesipohjaista liukastinta levyn asettamiseen. Muista vain, että harjoitus tekee mestarin, joten jatka kokeilua ja löydä oma mukavin tapasi asentaa menstruaatiolevy!

Menstruaatiolevyn Poistaminen Turvallisesti

Kun on aika poistaa menstruaatiolevy, varmista ensin, että kädet ovat puhtaat. Rentouta kehoasi ja muista, että kiire ei ole tarpeen. Aloita hengittämällä syvään, sitten jatka pienten lihasryhmien rentouttamista alavartalossa. Sijoita sormesi vaginan aukkoon ja etsi lekasin yläosa. Älä vedä kuitenkaan pelkkää varren päästä, sillä se voi aiheuttaa epämiellyttäviä tunteita tai jopa kipua. Sen sijaan purista levyä hellästi pohjasta, jolloin ilma pääsee sisään eikä imuvoima aiheuta ongelmia.

Kun levy on poistettu, tyhjennä se mieluiten pesualtaan ylle, jolloin mahdolliset roiskeet on helppo puhdistaa pois. Pese levy huolellisesti lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla ennen sen uudelleenasentamista. On tärkeää käyttää vain sellaisia puhdistusaineita, jotka on erityisesti suunniteltu intiimialueelle ja jotka eivät ärsytä tai kuivata limakalvoja. Huomaa myös, että menstruaatiolevyn säilytys on suositeltavaa kuivassa ja ilmavassa paikassa, kun sitä ei käytetä. Näin levy säilyy hygieenisenä ja valmiina seuraavaa käyttöaikaa varten.

Menstruaatiolevyn Puhdistaminen ja Huoltaminen

Menstruaatiolevyn puhdistaminen on tärkeä osa levyn terveellistä ja turvallista käyttöä. Puhdista levy jokaisen käytön jälkeen huolellisesti miedolla, hajusteettomalla saippualla ja lämpimällä vedellä. On myös suositeltavaa keittää levy syklin lopussa vähintään viisi minuuttia kunnollisen steriloinnin takaamiseksi. Tärkeää on, ettei keittämiseen käytettävä astia ole liian syvä eikä levy pääse kuivumaan.

Huoltaminen on yhtä olennainen osa menstruaatiolevyn käsittelyä kuin sen puhdistaminenkinkin. Säilytä levy kuivassa ja ilmavassa astiassa, kuten sen mukana tulevassa kankaasta valmistetussa säilytyspussissa. Levyn säilyttäminen tiiviissä, ilmatiiviissä astiassa saattaa johtaa bakteerien kasvuun, joka voi vähentää levyn käyttöikää. Sinun pitäisi myös tarkistaa levy säännöllisesti minkäänlaisten haittojen tai vaurioiden varalta ja korvata se tarvittaessa. Huolellinen puhdistaminen ja huoltaminen varmistaa, että menstruaatiolevy pysyy hyvässä kunnossa useita vuosia.

Menstruaatiolevyn Käyttö Yöllä ja Liikunnan aikana

Yöaikaan menstruaatiolevyn käyttö voi olla huojentavaa, sillä se tarjoaa pitkäkestoisen suojan, jopa 12 tuntia peräkkäin. Tämä tarkoittaa, että voit nukkua yösi rauhassa ilman, että sinun tarvitsisi herätä vaihtamaan tamponi tai vaihtamaan siteen. Menstruaatiolevyn avulla voit todella antaa unen viihdyttää ja tulla virkeänä uuteen päivään ilman yön aikana heräämiseen liittyvää vaivaa.

Liikunta ja menstruaatiolevy sopivat yhteen kuin käsi ja hanska. Menstruaatiolevy pitää paikoillaan, eikä aiheuta epämukavuutta, olipa sitten kyse joogasta, juoksemisesta tai tiukasta treenistä hikisessä kuntosalia. Levyä voi käyttää kaikenlaisen liikunnan aikana, ja se tarjoaa luotettavan suojan vuodon varalta. Menstruaatiolevyn ansiosta kuukautiset eivät tule esteeksi liikunnan ja aktiivisen elämäntyylin harrastamiselle.

Miksi minun pitäisi valita menstruaatiolevy?

Menstruaatiolevy on kestävä, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille kuukautissuojille. Se on myös erittäin mukava ja turvallinen käyttää, jopa pitkän ajan kuluessa.

Mistä materiaaleista menstruaatiolevy on valmistettu?

Yleensä menstruaatiolevyt valmistetaan lääketieteellisen tason silikonista, lateksista tai elastomeeristä, jotka ovat hypoallergeenisia ja turvallisia käyttää.

Miten voin valita oikean kokoisen menstruaatiolevyn?

Menstruaatiolevyt tulevat eri kokoisina. Oikean koon valinta riippuu useista tekijöistä, kuten iästä, synnytyshistoriasta ja kuukautisvuodon määrästä.

Kuinka asennan menstruaatiolevyn?

Menstruaatiolevyn asettaminen sisälle vaatii hieman harjoittelua, mutta se on melko yksinkertaista. Taita levy puoliksi, rentoudu ja aseta levy emättimeen, jolloin se avautuu ja muodostaa tiiviin sulun.

Onko vinkkejä menstruaatiolevyn mukavampaan asettamiseen?

Käytä vettä tai vesipohjaista liukastetta helpottamaan levyn asettamista. Lisäksi muista rentoutua ja ottaa aikaa, älä kiirehdi prosessia.

Kuinka poistan menstruaatiolevyn turvallisesti?

Irrota levy varovasti vetämällä sen varresta ja kallista se sitten sivulle, jotta ilma pääsee sisään ja muodostaa tyhjiön. Muista tehdä tämä varovasti ja rauhallisesti.

Miten puhdistan ja huollan menstruaatiolevyn?

Menstruaatiolevy voidaan puhdistaa kuumalla vedellä ja miedolla saippualla jokaisen käytön jälkeen. Käytön jälkeen levyn tulee myös steriloida kiehuvassa vedessä.

Voinko käyttää menstruaatiolevyä yöllä ja liikunnan aikana?

Kyllä, menstruaatiolevyn voi jättää sisään jopa 12 tunniksi kerrallaan, joten se on hyvä vaihtoehto yöllä. Se on myös erittäin mukava ja turvallinen käyttää liikunnan aikana.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa