10 maailman myrkyllisintä eläintä, jotka sinun tulisi tuntea

Kuolemanvaaralliset Jättiläiskäärmeet: Anaconda ja King Cobra

Usko tai älä, maapallolla on olemassa käärmeitä, jotka ovat niin valtavia, että ne voivat nielaista kokonaisia krokotiileja! Anaconda ja king cobra ovat kenties tunnetuimpia näiden jättiläismäisten saalistajien joukossa. Anaconda – sanan varsinaisessa merkityksessä jättiläinen. Tämä Etelä-Amerikan suurin käärme voi kasvaa jopa 9 metriä pitkäksi ja painaa yli 200 kiloa. Käärme starttaa hukuttamisprosessin jo ennen uhrinsa nielaista.

King cobra – toinen jättiläinen tässä parissa, on myös tutustumisen arvoinen. Sen koko, voima ja tietysti kuolemanvaarallinen myrkky tekevät siitä yhden maailman pelottavimmista käärmeistä. Uskomattoman nopea ja ketteryys king cobra on saanut monen kylmät väreet vilistämään pitkin selkärankaa. Muistetaanpa seuraavalla kerralla kun lähdemme luontoon – nämä jätit ovat olemassa, ja vaikka ne eivät ole uhka useimmille meistä, kunnioitus näitä upeita luontokappaleita kohtaan on aina paikallaan.

Musta Mamba ja Sen Tappava Myrkky

Musta mamba on tunnettu saalistaja, joka omaa yhden maailman tappavimmista myrkyistä. Se on kunnioitusta ansaitseva matelija, jonka käsittelyssä tulee olla äärimmäisen varovainen. Tämä eteläisen ja itäisen Afrikan asukas on nopea, aggressiivinen ja sen pisto voi olla kohtalokas. Elelee enimmäkseen avoimilla alueilla kuten savanneilla ja kivikkoisilla seuduilla, eli erittäin sopeutuvainen erilaisiin elinympäristöihin.

Mustan mamban myrkky, jota se käyttää saaliinsa lamaannuttamiseen, on erittäin voimakasta. Se sisältää neurotoksiineja, jotka halvaannuttavat uhrin lihakset ja aiheuttavat hengitysvaikeuksia, jotka lopulta johtavat kuolemaan. Ilman nopeaa ja tehokasta vastamyrkkyä yhden pistäneen mustan mamban purema voi johtaa kuolemaan vain 20 minuutissa. Siltikin, vaikka musta mamba on yksi maailman myrkyllisimmistä käärmeistä, se välttää ihmiskontaktia ja hyökkää vain, kun se tuntee olonsa uhatuksi.

Kivikala: Meren Vaarallisin Saalistaja

Harvinaisen salakavala ja erittäin myrkyllinen, kivikala on aidosti pelottava peto, joka asustaa meren pohjassa. Sen ruma ulkonäkö, joka muistuttaa enemmän kiveä kuin kalaa, on äärimmäisen harhauttava. Rysäytettyään itsensä liikkumattomaan tilaan hiekan tai kivien päälle, se odottaa saaliin uivan ohitse ja iskee sitten nopeasti myrkyllisillä piikeillään.

Väärä askele tai yksinkertainen hipaisu voi päättyä kohtalokkaasti, sillä kivikalan myrkky on yksi maailman voimakkaimmista. Sen pisto ei ole vain tuskallinen, vaan voi aiheuttaa myös vatsakouristuksia, halvaantumista ja jopa sydämenpysähdyksen. Kivikalan pystyy erottamaan jopa 27 myrkyllisestä piikistä, jotka se voi työntää uhan alla oleviin saaliisiinsa. Pahaenteistä kyllä, tämä mereen piiloutunut tappaja löytyy valitettavan usein snorklaajien ja sukeltajien perusreiteiltä.

Koneet: Maailman Myrkyllisin Hämmähhäkki

Kyyhkyn koko uskallat ajatella luonteenomaisesti vaarallisena, mutta se on täysin eri tarina, kun kyseessä on Koneet – maailman myrkyllisin hämähäkki. Näitä pieniä petoja on kaikkialla ihmisten asuinalueilla. Ne voivat piiloutua paikkoihin, joilla näkemättömät silmät tuskin kiinnittävät huomiota, kuten kivien, puunrunkojen tai tavaroiden alla, jotka on jätetty varastoon pitkään aikaan.

Koneen purema voi aiheuttaa vakavia oireita, kuten pahoinvointia, hengitysvaikeuksia ja sydänkohtauksia, jotka voivat johtaa kuolemaan, jos niitä ei hoideta asianmukaisesti. Näiden hämähäkkien myrkky on niin voimakasta, että se voi tappaa kypsän miehen alle tunnissa. Vaikka tapaukset ovat harvinaisia, ne osoittavat, kuinka paljon tämä pieni otus on voimakas kilpailija maailman myrkyllisimmän eläimen tittelistä.

Marakatti: Myrkyllisin Lisko Planeetalla

Jos satut olemaan retkeilymatkalla Bolivian paahteisissa viidakoissa tai maan itäisten alueiden maastossa, marakatti-lisko saattaa hyvin olla tavallista huomattavammin huomiosi arvoinen. Nämä pienet, värikkäät liskot ovat eittämättä planeetamme myrkyllisimpiä, ja heidän pistonsa seuraukset voivat olla hengenvaaralliset. Heidän pistävänsä myrkyn on sanottu olevan riittävän voimakas tappamaan jopa kymmeniä ihmisiä.

Marakatti-liskon myrkyn vaikutukset ihmisvartaloon ovat järkyttävän tuhoisat. Se aiheuttaa nopeasti etenevän halvauksen, sydämen rytmihäiriöitä ja lopulta kuoleman. Myrkky iskee myös hermostoon, joka meditoi lihasten liikkeitä, aiheuttaen oireita, jotka muistuttavat ALS-taudin aiheuttamia. Ei ole olemassa vastamyrkkyä tai lääkehoitoa, joka kykenisi kumoamaan marakatti-liskon myrkyn vaikutukset, joten kohtaaminen tämän liskon kanssa on parasta välttää.

Punaisen Vesan Vaarat: Laji, Jota Kannattaa Välttää

Kuinka monta kertaa olet kävellyt metsässä ja pysähtynyt ihastelemaan punaisen vesan kaunista väriä? Se, mitä et ehkä tiedä, on tämän kasvin piilossa oleva vaara. Punaisen vesan lehdet, varret ja juuret sisältävät myrkkyä nimeltä vesaniini, joka voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten pahoinvointia, oksentelua, sekavuutta tai jopa kuoleman, jos sitä käytetään väärin tai vahingossa.

Punaisen vesan herkät kukan terälehdet houkuttelevat usein lapsia ja lemmikkieläimiä heidän leikkisän, herkullisen näkönsä vuoksi. Kaukana siitä, että olla harmittomia, ne ovat täynnä toksista vesaniinia, joka voi aiheuttaa vakavia terveysriskejä. Jotkut ovat yrittäneet vapautua tästä myrkyllisestä kasvista polttamalla sitä, mutta se vain tekee asiasta pahemman – vesaniini muuttuu savun muodossa vielä vaarallisemmaksi. Joten, kun seuraavan kerran lähdet ulos ja huomaat punaisen vesan, pysy kaukana ja varo sitä!
Tässä on muutamia syitä, miksi sinun tulisi välttää punaista vesaa:

• Punaisten vesojen lehdet ja varret sisältävät myrkkyä nimeltä vesaniini. Tämän myrkkyn vaikutukset voivat olla vakavia, mukaan lukien pahoinvointi, oksentelu ja sekavuus.

• Vaikka punaisen vesan kukkien terälehdet saattavat näyttää houkuttelevilta lapsille ja lemmikkieläimille, ne ovat täynnä toksista vesaniinia. Tämän seurauksena niiden koskettaminen tai syöminen voi johtaa vakaviin terveysriskeihin.

• Jotkut ihmiset saattavat ajatella, että polttaminen auttaa poistamaan kasvin myrkyllisyyden. Kuitenkin todellisuudessa savussa oleva vesaniini on vielä vaarallisempaa kuin itse kasvi.

Seuraavan kerran kun lähdet ulos luontoon ja huomaat punaisen vesan, pysy siitä kauempana:

• Älä koske tai maistele sitä.

• Opeta lapsillesi sen vaarat.

• Pidättään lemmikit lähellään estääksesi heidän tutkimasta tätähän kasvia.

Muistuta itseasi aina siitä miten kauniit asiat eivät ole aina turvallisia!

Kultakala: Maailman Myrkyllisin Etana

Vaikka nimensä mukaan kultakala saattaisi kuulostaa suloiselta lemmikiltä, se on todellisuudessa maailman myrkyllisin etana! Sen sivellä väreilee upea kultainen sävy, joka houkuttelee saalistajat sen lähelle. Kuitenkin, ne, jotka uskaltavat siirtyä liian lähelle, taittavat nopeasti toisen hampaidensa alla. Vaikka sen hampaat eivät ole normaalia etanan hampaita, ne ovat täynnä voimakasta neurotoksiinia, joka on paljon tappavampaa kuin esimerkiksi kobra-käärmeen myrkky.

Kultakala-etana käyttää tätä voimakasta myrkkyään suojautuakseen saalistajilta ja pyydystääkseen saaliitaan. Tämä meren pikkueläin pystyy tainnuttamaan pienet kalat ja äyriäiset välittömästi neurotoksiininsa ansiosta. Sen uhrien huulet ja kieli lamaantuvat heti ollessaan kosketuksessa myrkyn kanssa, mikä loppuu lopulta sydämen toimintaan. Kyllä, tämä kultakala-etana on yksi luonnon vaarallisimmista olentoista!

Kuutiomeduusa: Tappavin Meduusa Maailmassa

Kuutiomeduusaa kutsutaan usein maailman vaarallisimmaksi vedessä eläväksi olennoksi, ja kiinnostavaa kyllä, se pesii Australian vesissä. Yli 60 sydänkohtausta on raportoitu vuosittain tämän otuksen kutiemitässä. Sen syyksi voi antaa neljää pitkää, sileää, läpinäkyvää lonkeroa, jotka seuraavat sen kuutiota muistuttavan kappaleen takaa ja voivat kasvaa jopa kolmen metrin pituiseksi. Nämä lonkerot ovat täynnä miljoonia pieniä koukkuja, jotka sisältävät tarpeeksi myrkkyä tappamaan 60 ihmistä.

Myrkky, jota kuutiomeduusa tuottaa, tunnetaan nopeutensa ja tehokkuutensa vuoksi. Uhri voi menettää tunnon raajoissaan vain muutaman minuutin kuluttua pistosta ja kuolla viimeistään tunnin kuluttua, ellei hänelle anneta vastamyrkkyä. Myrkyn vaikutuksesta uhri kärsii sydänhalvauksesta, joka johtaa lopulta kuolemaan. Huolimatta kuutiomeduusan murhaavasta maineesta, se ei ole luonnostaan ​​aggressiivinen ja hyökkää vain, kun se tuntee olonsa uhatuksi.

Piditko artikkelista? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa